3. června 2013

Mučící nástroje nebo pomocníci?

Ahoj,
tak je tu začátek nového týdne a já jsem nemocná :D mám zánět spojivek a tak se snažím být na pc co nejmín, ale zase nechci aby blog celý týden stál. 
Dnešní článek je o pomůckách co jsem si oblíbila a neoblíbila. Pokud máte nějaký oblíbený mučící
nástroj tak se určitě podělte. Přeju vám úspěšný týden.




1. Ořezávátko
Už nějakou dobu používám ořezávátka /strohátko/ z papírnictví jsou mnohem ostřejší a pevnější, jinak z duše nesnáším strouhání tužek protože když se zlomí tak mám všude rozpatlanou tuhu.
- pokud se vám tužka "patlá" tak ji před ořezáváním dejte do mrazáku
- pokud máte tuhu rozlámanou tak tužku nahřejte (pár minut v mikrovlnce) a pak dejte na stojáka (tuhou nahoru) do mrazáku na pár minut tuha by měla být zase v celku a taky půjde líp ořezat

2. Pilník
Moje nehty jsou hodně slabé a třepivé, než jsem začala používat leštičku tak se mi nehet dal loupat jak pomeranč, taky se často zatrhávám takže pilník nosím pořád u sebe at už maličký papírový nebo velký skleněný. Jinak doporučuji jít aspoň jednou a manikůru kde by jste měli zjistit jakou hrubost pilníku použít a jaké máte nehty.
- pilník na fotce je naprosto na prd, měl by mít střední hrubost, ale nemá snad žádnou (bych se upilovala k smrti než bych nehet zarovnala)

3. Tvořič linek 
Tento kus plastu vám má pomoct vytvořit linku v řasách, jako docela komická věcička, hlavně protože je to z tlustého plastu a navíc to ani trošku nekopíruje tvar oka.
Pak můžete využít při nanášení řasenky :D pokud byste se chtěli pobavit nebo si vytvořit rovný plácačky tak anooo.
- koupíte na ebay za 1$ radši si kupte čokoládu ;)

4. Pinzeta kovová
Tak tohle netřeba dlouho popisovat, pinzetu zná úplně každá žena, já si obočí sama trhám jen minimálně :D mno přiznávám jsem líná a navíc kosmetičce to trvá pár minut,jinak ji používám k nanášení kamínku na nehty.
- tahle pinzeta s afroholkou je z avonu a musím říct že na to že má už tři roky je pořád pevná

5. Pinzeta plastová
Původně pinzeta na kontaktní čočky, ale já ji mám k nanášení umělých řas. Pinzeta je ohebná tak se s ní líp řasy přitiskávají. Největší výhoda je ale v tom že s ní mám větší cit. Pokud aplikujete trsy tak vám to půjde snadněji. Jinak pokud se na ni dostane lepidlo tak jde pěkně dostat dolů.
- koupíte v lékárně za 50Kč

6. Kleštičky
Na mém oku jsou nejhorší řasy jsou dost krátké a rovné, kleštičky nepoužívám denně, ale třeba při použití umělých řas se bez nich neobejdu.
Moje kleštičky mají skoro čtyři roky, jediný co jim měním jsou gumové plošky. Zkoušela jsem víc druhů, ale žádné mi neseděly..hlavně plastové od elfu jsou katastrofální.
- z kadeřnických potřeb za 80Kč a gumičky 10ks/100Kč

7. Seřezávač
Hodně lidí používá seřezávač na vlasy a málokdo ví že je seřezávač i na obočí. Já jsem dřív vlasový seřezávač používala, ale dost se po něm třepí vlasy. Tento pomocník na obočí nedělá nic, je sice dost ostrý, ale místo hladké pokožky nechá hrozny strniště
- ebay 2 $

8. Obočotvořič
Jak by ten svět byl krásný kdyby měli všichni stejné obočí, tak jak nechápu šablonky od elfu tak nechápu ani toto, je to kus plastu s tvarem který nesluší snad nikomu.
Má se to dát na špičku nosu a vykreslit, já bych měla obočí až v půlce čela (asi mám krátký nos). Myslím si že tohle používají kosmetičky ze staré školy co kreslí tzv. "bicykly" (žádně obočí jen dokreslené půlkruhy).

- ebay 1 $

9. Odchlupovač
Tohle mučidlo jsem si původně koupila na prostor mezi obočím a na chloupky nad rtem, ale používám ho k depilaci prstů na rukách. Vytrhávání moc nebolí teda pokud nejste extra citlivý. Mě to nejvíc bolí nad rtem. Pokud vás trápí zarůstající chloupky tak tohle je skvělý pomocník.
- koupíte na ebay za 2-3 $

8 komentářů:

  1. to sú mi veci :D inak keď pozerám na svoje prsty, neviem prečo mi nenapadlo ich tiež odchlpiť :)

    OdpovědětVymazat
  2. to jsou mi tedy nástroje :D většinu z nich vidím vůbec poprvé :D ale ztotožňuji se s tebou s tím ořezávátkem.. nesnáším, když musím ořezávat tužku.. jednou mi ořezávátko vypadlo z ruky, uhlíky se rozletěly po koberci, já je samozřejmě nesebrala všechny a pak jsem se rozjezdila kolečkama od židle:/ no vínový koberec měl na sobě černé šmouhy.. opravdu nádhera a proto jsem si koupila tužku vysouvací a je po problému! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to my máme všude koberce v bežové barvě, vysouvací tužky jsou super, ale není takový velký výběr. :)

      Vymazat
  3. zaujímavé nástroje,ten orezávač (7) vidím prvý krát
    pomôcka na linky a obočie mi príde úplne na nič :D neviem,sama s tým nemám skúsenosti ale aj tak

    OdpovědětVymazat
  4. pekelné věcička!
    zvu tě k sobě na giveaway!
    http://silvie-art.blogspot.cz/2013/06/tak-je-to-tady.html#more

    OdpovědětVymazat
  5. teda na první pohled to vypadá docela šíleně, ale když jsem si to přečetla, tak mě hlavně láká ten odchlupovač :-) pod jakým heslem to mám na ebay hledat, prosím? :-)
    T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.ebay.com/itm/Face-Clean-Beauty-Facial-Hair-Spring-Threading-Epilator-Epistick-Remover-Stick-/370786993442?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5654a08522

      http://www.ebay.com/itm/NEW-Facial-Face-Hair-Remover-Epilator-Tweezer-Roller-II-/280661252730?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4158b6da7a

      Tady jsou odkazy na dva druhy, princip je stejný :)

      Vymazat