8. prosince 2013

Gellak - jak začít + ukázka mých nehtů

Ahoj holky,
doufám že se máte líp než já. Jelikož jsem pracovně neschopná, tak jsem se rozhodla sepsat první článek o gellaku. Doufám že některým z vás pomůžu vypěstovat si krásné nehty.
Kdo tento článek přečte celý má u mě lízátko, protože je to dost dlouhé.
Ps. vyhlášení giveaway bude brzy jen musím kontrolovat jestli všechno souhlasí.
Mějte krásnou neděli.

Gellak se dá koupit v různých internetových eshopech, třeba taky na Aukru nebo na Ebay.
Tady mám pro vás jednu radu.. nekupujte nic co nemá štítek a nebo prodejce nemůže poslat fotky kde uvidíte že gellak vážně drží. Já jsem si jeden takový koupila na Aukru a vydržel jen jeden den, navíc nechával velkou vrstvu výpotku a jen těžce na něj chytala další vrstva gellaku a nebo laku.

Při nákupu na Ebay jsem neměla problém se domluvit s prodejcem který mi poslal ukázku barev na nehtovém tipu. Doba dodání byla 10 dní a koupila jsem dvě verze, abych věděla jestli je v nich nějaký rozdíl- cenově jsou na tom stejně.
Jsou různé druhy - bezvýpotkové, sloupávací, klasické s výpotkem.
Výrobci nabízí velké množství barev za slušné ceny. Pokud ale bude chtít značky přímo pro nehtařky tak počítejte že bez živnostního listu to nepůjde. Taky jsou cenově dražší.

Začala bych tím že moje nehty jsou hrozné, často se mi třepí a lámou, pokud používám jen klasický lak na nehty, tak nikdy nejsou pevné a odolné a je problém aby netřepily třeba když myji nádobí, nebo když se koupu.
Taky je mám dost ohebné, takže mi lak praská a dost rychle se loupe.
První aplikace nebyla vůbec slavná, protože mi gellak zatekl a musela jsem ho opilovat, jinak časově zabrala asi 20 minut.
Další už byla lepší jak je vidět na fotce tak jsem nehty neměla vůbec stejné.  Na všech fotkách jsou nehty v den aplikace a po třech týdnech, můžete si všimnout že nehty nejsou oloupané, jediné do utrpělo jsou vodolepky.

Po aplikaci jsou nehty pevné, ale nejsou tvrdé jako u akrylu a tlusté jako u gelu. Což je fajn jelikož nehrozí odštípnutí, nebo zlomení v nehtovém lůžku. Vrstva gellaku je dost silná na to aby ochránila nehet, ale dost tenká aby nepůsobila umělým dojmem.
Nehty jsou po pravidelné aplikaci delší a pěknější, doporučuji nečekat do dalšího dne, ale hned po sundání aplikovat novou vrstvu. Mohlo by se stát že pokud by se nehty nalakovaly jen lakem tak se vrátí do původního stavu.
Určitě bych gellak doporučila všem co chtějí dlouhé nehty, ale nejsou milovníci umělých. Taky pokud vám nevadí že budete mít jednu barvu několik týdnů tak máte vyhráno.
Pokud vytrváte do 3 měsíců můžete mít krásné dlouhé nehty.

Co ale potřebujete zakoupit?
- UV lampa nebo Led lampa : 350 - 700Kč
- buničinové tampony nebo odličovací tampony : 20 - 50Kč
- podkladový gellak (Base) : 100 - 200Kč
- barevný gellak (nemusíte mít, pokud následně použijete barevný lak nebo pokud chcete přírodní nehty) : 100 - 200Kč
- vrchní gellak (Top) : 100 - 200Kč
- Cleanser (čistič výpotků) : 100 Kč
- Aceton ( k odmaštění nehtů a k sundání gellaku) : 100Kč
- pak už jen různé ozdoby, tetování, vodolepky...

Celkové náklady jsou zhruba : 1400Kč
Náklady nejsou nijak vysoké oproti cenám u manikérky, jedna aplikace se pohybuje kolem 300Kč, doplnění kolem 200Kč. Takže pokud chodíte pravidelně tak se vám suma vrátí po pár použitích, navíc pokud si budete dělat nehty sama tak ušetříte čas - strávený přesunem, čekáním objednáváním.
Taky pokud máte manikérku staršího ročníku, nebo pokud má hodně lidí bude gellak sundávat broušením, což není dobré pro nehty.
! Nekupujte si celé sady! většinou jsou v nich nekvalitní gellaky a tak budete muset investovat další peníze.

Ukázky mých nehtů :

Druhé nehty - je vidět že se mírně srovnala délka, na nehtech je použitý i glittrový prach .

Moje nehty po sundání gellaku a následně po nanesení jen gellaku (1x base + 2x top), nehty už mají stejnou délku.
Předchozí fotka +  nalakování pískovým lakem od G.Salvete .

13 komentářů:

  1. nádherné, hlavně ty poslední "mint" nehty :)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem měla gel-lak jednou, když jsem letěla na svatbu a potřebovala jsem mít 100% jistotu, že budu mít dokonalé nehty. vypadalo to strašně krásně, ale brzo se přestal lesknout a byl takový matný, hodně rychle mi odrostl a nebavilo mě mít tak dlouho jednu barvu :D a sundávání bylo utrpení, vůbec to nešlo dolů, měla jsem tam nějaký speciální odlakovač, alobal, strašně dlouho a stejně držel fest, tak mi ho slečna musela odškrabávat. prý se jí to ještě nestalo. každopádně jsem měla brutálně poškrábané nehty a chvíli trvalo, než mi to odrostlo. nikdy víc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám podobný problém s kamarádkou, dost se ji to připeče a pak nejde dolů. :D Jinak ten lesk je podle toho jaký se použije top.

      Vymazat
  3. Krásné nehtíky a hlavně ty mint jsou fakt božííí !! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hodně dobře, ale naštěstí já mám svoje nehty pevné a nemusím tohle používat, ale pokud by se mi někdy tento problém naskytl vím co si pořídit:)

    OdpovědětVymazat
  5. všetky su nadherne bodaj by som aj ja mala take pekne nechty:) a ten modry lak trblietavy je paradny len škoda že sa ťažšie odlakuvaju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus aceton, ted se dělají i s přídavky olejů a nevysuší nehty tak jak klasická alobalová metoda.

      Vymazat
  6. Pískové laky od GS jsou krásné !

    OdpovědětVymazat