12. srpna 2013

Odbarvování červených vlasů

Ahoj holky jak jsem psala na Fb tak jsem se odbarvila znovu na blond. Dneska vám jen v rychlosti popíšu jak to šlo a vyšlo :). Pokud si pamatujete tak moje barva byla červená (intenzivní nebo ohnivá někdy střídaná s švestkovou) a ta mě přestala bavit, navíc mě hrozně štvalo vymývání takže jsem se musela barvit pomalu co 3 týdny a ted v léte každé 2 týdny.
Změnu jsem dělala sama, myslím si že pokud se někdo baví doma tak by to neměl být problém - pleskneme to na hlavu a je to :D
Navíc nemáme ve městě žádnou schopnou kadeřnici, všechny mají stejný postup - peroxid 12% a pak další várka s barvou a za to bych měla dát pěkných 1200Kč.
Pokud by mi někdo chtěl napsat o melírech tak ne děkuji, byla jsem jednou a nikdy víc.
Měla jsem na výběr ze tří variant :
1. stahovač barvy - vyjde na dost velkou sumu pokud máte hodně vlasu a barvu nikdy nestáhne na 100%
2. peroxid (6%, 8%, 12%) + činidlo - tak na rovinu je to dobrá volba pokud se potom budete stříhat a dáte dolů tak 3-8cm z vlasu hlavně u toho 12%
3. zesvětlovač a následně přeliv - moje volba

Jako první jsem použila barvu od Syoss, je to intenzivní zesvětlovač - má zesvětlit až o 8 odstínu a to bez žlutých nádechů .
Tomu nikdy nevěřte, protože to nedokáže nic. Takže musíte počítat tím že po zesvětlení budete potřebovat barvu na přeliv.
Jdem na to :
1. Zesvětlovač naneste podle návodu a dejte pozor aby byla všude (abyste neměli fleky), nechte působit (30-45min.)
pak smyjte a použijte šampon a klidně i kondicionér - vlasy neutrpí šok a nebudou vysušené.
2. Posušte ručníkem a naneste přeliv na ještě vlhké vlasy. Nechte působit (30-45min.) smyjte a použijte kondicionér, ale i masku - na silver šampon se úplně vykašlete zbytečně by vysušil vlasy.

- pokud se odbarvujete z černé, hnědé, fialové ,červené na blond tak nepočítejte že po jednom odbarvení z vás bude platinová blondýna (jedině že byste zesvětlily vlasy 2x - 3x po sobě v jednom týdnu a to nedělejte)
- přeliv si vyberte v odstínech tmavé blond - na odbarvené vlasy chytá jako světlá hnědá a neutralizuje oranžové podtóny
- pokud vám přece jen zůstanou nějaké náznaky oranžové barvy tak se nebojte během prvního dobarvení to zmizí
!! nikdy nedávejte odstíny hnědé (oříšek, světle hnědá...) barva by měla zelený nádech
- jestli se bojíte že by jste si zničily vlasy tak počkejte s dalším barvením déle něž 6 týdnů a mezi tím regenerujte

Vlasy nemám suché ani zničené, po odbavení jsem zastřihla konečky - pár mm aby se netřepily.
Po odbarvení je důležitý myslet na to že potřebují větší péči a tak jim dopřejte pořádnou masku tak 2x za týden.

1. Krok - zesvětlovač Syoss
2. Krok - přeliv Loreal
Foceno večer 
Tady na fotce je obře vidět že podrosty jsou o něco světlejší než zbytek vlasů. Fotka je z mobilu tak je dost špatná , ale vlasy uvidíte brzo v akci tak tohle je jen pro představu.

Náklady :
Syoss - v akci Dm 99Kč (pokud máte dlouhé vlasy budete potřebovat 2 krabičky )
Loreál - v akci Dm 99Kč  (pokud máte dlouhé vlasy budete potřebovat 2 krabičky )
= krátké vlasy : 200Kč
= dlouhé vlasy : 400Kč


10 komentářů:

  1. WOW! Já tedy blondýnkou být neplánuji... spousta dřiny :)
    Držím palce, ať nakonec máš odstín, jaký si přeješ ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju už mi zbývá jen jedno barvení za měsíc :)

      Vymazat
  2. Kdo má kvalitní a pevné vlasy, tak to jeho vlasy přežijou .. já je mám hoodně jemné a odbarvovala jsem z černé barvy, měla jsem úpln oranžové a zničené vlasy (byla jsem u kadeřnice) .. trvalo to asi tak půl roku, než jsem dosáhla platinové blond a vlasy jsem musela ostříhat z délky po prsa po ramena a ještě rok jsem vlasy pořád musela stříhat, protože toho hodně vytrpěly, až teď po 2 letech je mám konečně pěkné a docela zdravé .. už bych tím nikdy nechtěla projít znova .. máš štěstí, že ti to tak dobře vyšlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě kadeřnice odbarvovala jednou z černomodré a hrozně to zmrvila, od té doby jsem byla prakticky na krátko a musela jsem se barvit na tmavo.
      Jinak jsem ráda že vlasy jsou ok, ale to přikládámi tomu jak se o ně starám :)

      Vymazat
  3. Já se zrovna chystám jít z hnědé na zelenou a to taky vyžaduje odbarvení. Dost se toho bojím :D Ty si to zvládla skvěle, ale já stejně radši sáhnu po peroxidu, nevím, jestli by mi ten zesvětlovač stačil.

    OdpovědětVymazat
  4. Tiež som niečo podobné postúpila, ale s čiernych vlasov na blond a u kaderníčky. Ja by som to sama asi nezvládla, to si teda šikula ;)

    Pozývam ťa: GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  5. mOC TI TO SLUŠÍ :)) Barvy od syoss používá kamarádka a jsou skvělé:)))

    Jinak.... máme nový blog, který se týká mody, líčení a podobně... právě u nás na blogu probíhá soutěž, GiveAway o ceny jako jsou například čtyři stíny od essence nebo lak na nehty od Miss Sporty, a další ceny :) Budeme rádi když se přihlásíš... je to velmi jednoduché... stačí napsat nejoblíbenější film a můžou být ceny tvoje:) http://www.teenagestylee.blogspot.cz/2013/08/ahojj-mame-tady-giweaway-o-skvele-ceny.html MĚJ SE KRÁSNĚ AHOOOJ :)))

    OdpovědětVymazat
  6. A nevíš prosím tě co s tím když chci z tmavě červené na svou přírodní tmavě hnědou? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj určitě zkus stahovač barvy, ten vysaje pigmenty na tvou původní barvu- zeptej se v kadeřnických potřebách prodává se to volně a měli by ti říct i jak dosáhnout pěkného výsledku, pak je důležité si po aplikaci dat ještě něco co vlasy - natonovat je bud šamponem nebo jemným přelivem, který zabraní vlasům se vrátit zpátky do červena.

      Vymazat
  7. Mohla bych ten sami postup použít pokud se chci zbavit červené a poté si dát světle hnědou ?

    OdpovědětVymazat