18. března 2013

Jarní únava

Ahoj kočky, myslím že některé z vás to znají. S jarem k nám přichází únava a nechut cokoli dělat. Mě taky trápí migrény a žaludeční nevolnosti. Jarní únava u mě trvá přibližně 14dní s tím že se mi ráno nechce vylézt ani z postele, po práci bych šla nejradši zase spát a nebo vůbec do práce  nechodila. Našla jsem si pár vychytávek které únavu dost dokáží omezit a já můžu fungovat skoro jak normálně.Pokud vás trápí jarní únava a máte nějaké tipy tak šup s nima do komentářů.

1.Pitný režim

Hodně pijte - zkuste zeleninové štávy a čistící čaje
- zkuste denně vypít odvar z kopřiv (chut o ničem, ale dobře to pročišťuje)
- vynechte limonády, kávu, alkohol a energetické nápoje
- pijte hlavně vodu (bez bublinek)

2.Strava

Snažte se omezit tučná a smažená jídla, zaměřte se na lehkou stravu, můžete si dopřát ovocno-zeleninový den, kterým se vaše tělo odlehčí a pročistí (v tento den se snažte zaměřit na ovoce které nemá moc cukru - banány,hrozny..)
- pokud musíte mít něco sladkého zkuste jíst ořechy v medu, nebo mražený jogurt (vynechte čokolády, koláče, dorty ...)

3.Pohyb

Procházky jsou super, odpočinete si a taky budete mít nějaký ten pohyb.Navíc sluníčko vás dokáže nabít energií a čerství vzduch vám udělá dobře.

4.Spánek

Já spím denně 4hod. takže v tomto období se snažím spát aspoň 7hod., pokud bych to neudělala tak by sem byla hodně unavená přes den a lákalo by mě to jít si lehnout třeba k televizi (samozřejmě bych usnula).Proto jsem si posunula dobu kdy jdu spát takže místo 1.00 jdu spát - 5.00 vstávám / 10.00 jdu spát - 5.00 vstávám.

5.Vitamíny

Beru vitamínové doplňky - mě se osvědčilo spektrum

6.Vy a nikdo jiný

Udělejte si chvilku sami jen pro sebe - běžte na bazén, ke kosmetičce, do vířivky, na masáž nebo se jen naložte do vany a relaxujte..Nezapomínejte na to že jarní únava může vyústit v stres a toho se zbavuje mnohem složitěji.Navíc stres se podepisuje hodně na vašem chování k okolí a může vyústit v nepěkné situace.
- udělejte si radost a kupte si třeba nějakou kabelku, rtěnku nebo třeba jen  dobrý čaj.

5 komentářů:

  1. jarná únava neexistuje :3 for me

    OdpovědětVymazat
  2. http://eeverywomen.blogspot.sk/ :) pozývam

    pitny režim a strava to je najdolezitejsie

    OdpovědětVymazat
  3. Coze, spat iba styri hodiny denne? Tak to je obdivuhodne. Mne je aj osem malo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Pekný článok :) chcela by som ťa poprosiť či by si ma odoberalala na mojom blogu :D http://dommie-world.blogspot.sk/ prosím :) a vopred ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se docela dost často cítím unavená a vůbec už nevím co s tím... Vyzkoušela jsem x různých tipů a triků na to, jak se necítit unavená a to i docela dost dlouho spím... Ani kameny, ani křišťály a ani ašvaganda mi nepomohla vyřešit můj problém... Cítím se opravdu bezradně a už nevím, co s tím mám dělat...

    OdpovědětVymazat