12. února 2013

e.l.f. kosmetika a moje zkušenosti

Ahoj holky dneska bych se s vámi chtěla podělit o zkušenosti s kosmetikou elf předem upozorňuji že tato recenze je neskutečně dlouhá :D. Já jsem si tuto kosmetiku začala objednávat z UK, pak taky z ebay kde jsem ji koupila za pár kaček, doba dodání byla sice kolem 14 dní, ale to mě vůbec nevadilo. Pak v Čr spustili eshop a tak jsem zkusila objednat i odtud.
Můj postoj k českému eshopu je spíš záporný(nic proti p.Němcové obdivuji její psíky) a to protože pořád není něco skladem,cena výrobků je vyšší než v zahraničí a poštovné je přemrštěné hlavně u dobírky.Proto zůstávám u objednávání ze zahraničí -dokonce mi nějaké věci posílá slečna z UK kterou znám pracovně :)
Ale ted už k samotné kosmetice.Kosmetika je rozdělena do 3 skupin které se liší cenově a kvalitou výrobků.Já mám věci jen ze Essentials(základní řady) a Studio profesionální řady.

Essential - levná řada ( nekvalitní obaly) cena od 39Kč.
Minerals - přírodní řada ceny od 97Kč
Studio - profesionální řada ( většinou černé pevné obaly s velkým zrcátkem) cena od  97Kč



!!upozornuju že názor na eshop a kosmetiku je můj a každý může mít jiný!!

Báze pod oční stíny : ANO

Za 40Kč je to dokonalá věc, zkusila jsem i minerální a nevidím mezi nima skoro žádný rozdíl (až na cenu)
báze plní svou funkci výborně a pokud nemáte brutálně mastná víčka tak vám na ní stíny vydrží poměrně dlouho cca 8hod. Dá se říct že je dobrá i pod krémové stíny.Množství 5ml mě vystačilo na 2 měsíce. Bázi jsem používala denně.Dalším plusem je že si můžete vybrat ze čtyř odstínů (nude, pearl, golden, champagne)

Prodlužující řasenka : MOŽNÁ

Tak tohle je řasenka kterou jsem spotřebovala během měsíce ani jsem nemrkla.Barva je pěkná, ale ne moc výrazná -ideální na denní líčení. Řasenka má být prodlužující, ale efekt se vůbec nedostavil.Řasy dělá spíš přirozené jen lehce je obarví a nadzvedne,ale neslepuje.Cena za 2,5ml je 40Kč.Kartáček je obyčejná spirálka.Takže pokud neradi vyhazujete řasenky jen protože jsou velké tak doporučuji vyzkoušet.


  • průhledná řasenka : nevím co bych řekla na obočí je super necuckuje a obočí fixuje slušně.

Mono/ Duo / Pigmenty : NE

Mono - stíny jsou z nějaké sady a jsou otřesný, dost práší a blbě se nabírají, stínují se dobře
Duo - tak tady záleží jaký chytnete kus já mám jedny úplně krásně pigmentovany a pak dvoje které nejdou vůbec vidět, stíny zase hodně práší, ale na bázi drží obstojně.Mají sklon ke slévání i na sušším víčku.
Pigmnet - taky ze sady a za mě jsou to spíš jemnější třpytky, na pigmenty jsou dost hrubé a na víčku nechcou držet, některé odstíny dělají spíš šmouhy.

Lesky na rty : ANO
Lesky nejsou vůbec špatné mají pěkné šťavnaté odstíny, nejsou sice moc pigmentované ale zato vydrží na rtech celkem dlouho.Dost lepí, ale pokud je dáte přes rtěnku tak ji nerozpijí, ale udrží delší dobu tam kde má být.Co je na nich dokonalé je žvýkačková vůně a celkem sladká chut.

Minerální báze pod make-up : ANO
Jednoznačně ano pokud máte rozšířené póry a nebo potřebujete aby make-up vydržel delší dobu než obvykle.Ale pozor ne pokud máte mastnou plet na tu tahle báze není stavěná a doporučuji se poohlídnout jinde.Pěkně se s ní pracuje a s pletí splyne.Pokud to přeženete s množstvím tak se vám udělají žmolky nebo vám make-up bude tvořit fleky.
Čistič na štětce : ANO
Rozhodně ANO ANO ANO já už mám třetí balení a pořád jsem spokojená, na každodenní čištění je to dokonalý produkt.Štětce neničí ale dobře očistí.
Matující papírky : ANO
Pokud máte problém s leskem jen na určitých místech tak doporučuji.Papírky by se mohli vyrábět ve větším balení :D přece jen přikládat je na čelo na třikrát je vcelku opruz, ale i tak to nic nemění na tom že jsou super a fungují.

Rozjasňující tuhý pudr : NE
Rozhodně ta nejhorší věc z elfu, tento pudr dělá hnusnou masku a zvýrazňuje póry.To ani nemluvím o tom že z 5g balení se tak 3g vypráší.Jinak i ten nejsvětlejší odstín je hnusně do žluto/oranžova a je dost tmavý.
Třpytivé multifunkční líčidlo v tubě : NE
Maličká věc která vydrží věčnost :) má malou vydrž a rozjasnění trvá jen krátce, co je horší je dost chemická vůně. Před každým použitím je lepší protřepat aby se pořádně smíchaly všechny složky.
Paletky z limitek : Ne
Pokud to není sběratelský kousek tak rozhodně ne, mám odzkoušené že kvalita bývá mnohem horší u limitek než u stálé kolekce.
Bud jsem měla problém že se stíny rozdrolily nebo neskutečně práší, pigmentace vcelku nulová
Palety očních stínů MOŽNÁ
Tak tady je to jednoduchý pokud vám nevadí malá pigmentace a to že stíny práší tak si ji kupte.Pokud ale máte rádi stíny na oku a ne na tričku tak ruce pryč.Stíny bez báze moc dlouho nevydrží a ani nejsou výrazné(doporučuji bílou tužku). Barvy v paletkách jsou pěkně rozvržené a najdete tam jak třpytkaté tak i matné odstíny.
Sada na obočí : ANO
Je to super pomocník jak rychle a jednoduše upravit obočí, sada je malá tak je super i na cestování.Pokud stíny zafixujete tak vydrží celý den :)
Štětce : NE
Štětce ze základní řady jsou blbě střižené, hodně pouští chlupy a po mytí se odděluje rukojeť od kovů, po pár mytích se chlupy úplně rozčepýřily. Nejsou moc příjemné ani na obličeji.Štětce ze studio řady jsou jemnější , ale taky se mi stalo že se oddělily :D .Jinak mám blby zkušenosti se stipplem který mě po prvním mytí celý vypelichal.
Třpytivé oční linky : ANO
Tyto tužky jsou krémové, jemné a dobře pigmentované.Linka se s nima dělá dobře a na oku se neobtiskávají ani nerozmazávají. Dají se použít i jako podklad pod třpytivé oční stíny.
Tekuté oční linky  : Možná
Můj problém s linkami od elfu je ten že jsou málo pigmentované, a štěteček je v každém balení jiný.Třpytivé linky jsou spíš jen třpytky a není moc příjemný když se vám to dostane do oka.Odličují se celkem lehce.Na druhé straně jsou super protože po zaschnutí jsou matné.
Duhové stíny : ANO
Jednoznačně ano, ale ne jako stíny ale jako rozjasňovače :) stíny trošku práší, mají pěkné odlesky a jemné barvy.. jako rozjasňovač pod obočí, do koutku oka ideální.Používám i jako rozjasňovač na obličej v malém množství.Jako stíny mi to přijde zbytečné :)
Paletka - tvářenka a bronzující pudr ANO
Bronzer má pěknou barvu,jen bych ho brala matný, tvářenka má pěkný broskvový odstín,duo celkem práší.Na tváři vydrží skoro celý den :)Balení je praktické i na cestování.

Paletka pro dokonalou pleť : NE
Tohle je dost nepovedený výrobek, je strašně málo natlačený v krabičce takže i při minimálním otření neskutečně práší, dalo y se říct že na tvář nanesete jen minimum pudru a zbytek se rozletí do světa.Barevné kombinace by byli jinak super.Dá se použít na zapudrování korektoru, ale na celý obličej to není ( musely byste kupovat každý měsíc nové balení) takže vám poslouží líp jiný transparentní pudr.
Třpytivá paletka - multifunkční lesk : ANO
Pokud nemáte rádi tekuté ani práškové rozjasňovače tak tohle je ideální kompromis, jsou jemné a krémové,dobře se nanáší a pěkně drží.Dají se použít i místo očních stínů.Paletka je dost velká takže vám vydrží hodně dlouho.
Průsvitný matující  : MOŽNÁ
Pudr má super pevné balení na cestování.Nepráší a pěkně matuje. Matný efekt nevydrží nijak dlouho. Jediný kámen úrazu je to že dost zvýrazňuje vrásky. Já mám druhé balení hlavně proto že má veliké zrcátko a houbičku což vám usnadní cestování nebo i rychlé líčení ráno ve vlaku.
Tvářenky : ANO
Jéééé už nějakou dobu mám v plánu koupit si všechny odstíny.Tvářenky jsou dobře pigmentované, sice práší ale dá se to přežít (doporučuji jemnější štětec) pak je to ok.Na tvářích vydrží skoro celý den.Některé odstíny jsou super i jako rozjasňovač nebo oční stín.
Paletka korektorů pro různé problémy : MOŽNÁ
Korektory mají krémovou konzistenci a dobře se s nima pracuje, kryjou tak středně..a jediný jejich problém je že lezou do vrásek a trošku zvýrazňují póry.Pokud se vám občas vyrazí nějaký pupínek tak je to super věc, pokud máte problémy s vráskami nebo rozšířené póry tak bych šáhla po nějakým jiným.

6 komentářů:

  1. elf mám celkom rada más toho veľa ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tipy :)
    Mám elf kosmetiku strašně ráda a s ničím kromě korektoru, který mi nejde vysunou, broblém nemám ;)
    S těmi štětci... já si myslím, že za tu cenu to jde :) jasně, že mají své mouchy, ale ta cena... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám taky ten čistič na štětce a koupil bych si ho určitě zas jen mě smrdí, takže to bych byla raději kdyby tolik nesmrděl, protože to pak cítím i z těch štětců,
    Štětce jsem si objednala a ne ty úplně nejlevnější a sou k ničemu, štětec na make-up se mi po prvnmím použití šíleně rozčepířil a vypadlao mu půl chlupů, i za tu cenu by mohly něco vydržet. Raději už nikdy.

    OdpovědětVymazat
  4. Štětce nejsou zrovna nejkvalitnější to je fakt, mno ja jsem měla stipple a tak jsem ho umyla a ted že ho utřu a dam ho sušiče a ty chlupy zustaly na kobercu :D mno kup za včechny prachy

    OdpovědětVymazat