21. února 2015

Tetování - Flash = Cover up I.

Ahoj,
kdo mě sleduje na instagramu tak ví že jsem si nechala udělat v létě tetovaní. Na MOR s námi jela i má teta a ta chtěla tetování, tak jsem ji v tom nechtěla nechat samotnou a rozhodla jsem se že půjdu do toho s ní.
Nebylo to zrovna nejlepší rozhodnutí.
Příště vám napíšu jak probíhal a dopadl Cover up.

tohle byla předloha :D
Neměla jsem moc promyšlený obrázek jaky bych si chtěla nechat udělat, líbil se mi jeden motiv, ale ten by byl na delší sezení a přece na festivalu to šlo šup sem šup tam, aby byl výdělek co největší.

S tatérem jsem se domluvila že dojdu ráno (cca 10hod.), naivně jsem si myslela že bude o.k. vyspanej do růžova. Když jsem přišla ta teprve vstával a ráno začínal panákem se svým kolegou ze stanu.
Když mě viděl tak mě poslal na kafe, že mám přijít až za hodinu.

Po hodině jsem byla ready a začalo se tetovat, klasika, obtisk motivu, desinfekce a už to jelo. Ne že bych byla citlivka, ale asi po 15min. mě některé místa začaly dost bolet bylo to jak kdyby měl hodně tupou jehlu a já jsem se modlila aby byl už konec.
Celé tetovaní netrvalo ani hodinu a já jsem dostala folii a mohla jít do stanu.

*dost mě pobavilo že když mě tetoval došly dvě slečny že už mají být dávno na řadě
- tetování přesahovalo obrys (možná by si měl zajít na oční) a vůbec nevypadá jak předloha
- asi 30x jsem slyšela že se mu špatně tetuje protože mám hodně světlou pokožku ( "wtf")
- upřímně nebylo to ani příjemné prostředí ani jeho spolupracovníci, co měly pořád rádoby "vtipné" místy až nechutné kecy
- neobtěžoval se mi ruku pořádně očistit a já jsem odcházela s rukou celou špinavou
- po tetování mě ani nevydesinfikoval, jen natřel mastí

Po sundání folie jsem postupovala klasicky jak mi řekl, omýt, osušit a jemně namazat.
V ten den svítilo celkem sluníčko tak jsem se mu vyhýbala.
Večer jsme jeli domů.

Doma bylo vše ok, až do druhého dne otok vůbec neustoupil a v některých místech se mi místo stroupků začly tvořit mokvavé místa.
Třetí den se místo začalo zapalovat a pod mokrou krustou se objevil zánět.
Šla jsem na kožní se strachem že mi bude chtít vyřezat kus kůže (jojo jsem ale strašpytel)
Doktorka mi řekla že to bude dobrý stačí jen zvýšená hygiena, desinfekce, ale že tetování pěkné nakonec nebude, že v lepším případě mi vypadá barva a v tom horším se kůže zjizví.

* Všude na internetu se dočtete že nemáte chodit na kožní, že doktoři jsou velkými odpůrci tetování. Z vlastní zkušenosti vím že to tak není. Takže pokud si myslíte že si sami neporadíte tak šup k doktorovi.

Léčba byla následující
- každé 3 hodiny postříkat desinfekcí a nechat zaschnout
- nesměla jsem nic dělat s hlínou, nádobí, koupat se ...
- nesměla jsem tetování mazat a hydratovat do doby než se mi vytvořil pevný strup a pak mazat jen jednou denně trošičku

Jinou fotku nemám ale tak snad je to vidět
Co vám budu povídat, byla jsem naštvaná, zklamaná. Utratila jsem peníze za zmrvené tetování, kterého léčba se mi protáhla na několik týdnů. Konečný výsledek byl ten že jsem měla tetování s vypadanou barvou a jemně zjivnenou kůží, okraje byly přetažené.
Nikdy už se nenechám tetovat na festivalu... možná je v reálu dobrým tatérem, ale na mě působil jako puberťácký amatér co ho zajímaly víc připomínky svých přiblblých kolegů než já.

....

7 komentářů:

  1. Wow, tak to je drsné. :( No doufám, že se cover-up podařil (instagram nemám), těším se na další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. No a už víš, že na fesťáku nikdy kérku. :D A radši si připlatit za dobrýho tatéra než za nákýho ožralu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mno paradoxně to zrovna nejlevnější nebylo... Jelikož si v "reálném" životě prý zakládá na tom že tetuje originálně a kvalitně :D.

      Vymazat
  3. to moc nechápu, to fakt někoho jako napadne nechat si udělat tetování na festivalu? aha :D a jakože když ani pořádně neví co chce? no to je teda pěkný fail. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani nevíš jakej tam mají kšeft, lidi jsou líní se objednat a čekat na termín a tam není problém. Jak jsem psala měla jsem vybraný motiv ale moc velký a navíc jeden flash už vytetovaný mám a jsem spokojená...
      jinak chybama se člověk učí :D

      Vymazat
  4. Tak to je síla.. myslím že takhle by to vypadalo, kdyby dali tetovací náčiní dítěti na základní škole (a to by některé z nich zvládly lépe).. Tuhle zkušenost Ti rozhodně nezávidím.. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to zamrzí :/ Nakopala bych toho tatéra do zadku. Já se nechala tetovat v srpnu na brutal assaultu... ale všechno úplně v pohodě. Tatérka už osvědčená, takže jsem věděla do čeho jdu... a co se týká hygieny a jiných věcí, tak si byla vědoma nevhodnýho prostředí a byla víc než pečlivá. Zahojilo se mi to dost rychle a u ní bych se nebála jít na to znovu, klidně i na tom fesťáku :)

    OdpovědětVymazat