2. září 2013

Bioderma Sébium Al krém

Ahoj holky,
dneska o malém/velkém pomocníkovy pro ty co trpí na akné, nebo se jim udělá  občas nějaký ten pupínek. Předem upozornuju že znám vychytávky jako pasta na zuby, zinková mast, alpa ale hodně z těchto věcí mi dělá zle a ucpává pory - hlavně zinková mast.
Takže jsem hledala nějakou mastičku, která by mi pomohla při občasných potížích.
Na akné jsem trpěla v pubertě a ted mám plet prakticky bez problémů jen když si dám něco sladkýho tak mi vyraší pupínek a pak taky při pauze mezi antikoncepcí.
Přeji vám krásný den. 
Co slibuje výrobce :
- urychluje odstranění začervenání
- urychluje hojení zánětlivých vyrážek
- brání šíření bakterií
- redukuje riziko jizev

Moje zkušenost :
Tubička je malá, ale pokud krém používáte lokálně tak vydrží dlouho. Já ho používám i na celý obličej hlavně v období kdy vím že se mi nějaký ten pupenec udělá nebo když mi vyraší drobná krupička ze které by se staly do dvou dnů Alpy. Konzistencí je to lehký krém, dobře se vsakuje a netvoří na pleti lepivý povlak. Pokud se nanáší lokálně tak se dá použít i víckrát za den. Jinak je lepší ho použít na noc aby mohl vklidu pracovat. Bez problémů se dá použít pod makeup, nedělá to fleky a makeup se chytá dobře.
Parfemace je slabě lékárenská není moc cítit.
Funguje dokonale pokud mám pupínek, který ještě není zhnisaný a je to jen tvrdá hrčka tak to namažu a do rána zmizí. Když mám pupínky v počátečním stádiu tvoření bílé čepky tak po namazaní rychleji "dozraje" - vymáčknu ho, namažu a ráno je pupínek krásně zatáhnutý a nedělá se na něm strup. Plet není vysušená a ani jinak podrážděná, jelikož nedělá strupy tak nehrozí rozškrábnutí nebo zdlouhavé hojení.
Krém 100% doporučuji a určitě ho koupím znovu sice na akné netrpím nijak extrémně, ale tento krém je malý a účinný pomocník.

Složení :
WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ZINC GLUCONATE, ISODODECANE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SALICYLIC ACID, GLYCYRRHETINIC ACID, CANDIDA BOMBICOLA/GLUCOSE/METHYL RAPESEEDATE FERMENT, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, BEHENYL ALCOHOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ARACHIDYL GLUCOSIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 60, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM).


Cena : 289Kč
Obsah : 15ml
Dostupnost : eshop, lékárna

2 komentáře:

  1. taky jsem ho měla a používala jsem ho na celý obličej a musím říct, že mi přišel asi nejlepší ze všech, co jsem od Biodermy měla, tŕeba s Globalem zas tak spokojená nejsem. teď testuju krémy na problematickou pleť od značky Uriage.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na to se asi podívám =) díky za tip, nějaký urychlovač hojení, nebo naopak zažehnávač kráterů potřebuju jako sůl =)

    OdpovědětVymazat